Ladda ner broschyr med beskrivning av våra turer och
kartor

OBS! Vi har tyvärr problem med beställningsformuläret här till höger!
Beställ era turer genom att skicka mail till info@praginfo.com och ange namn, tur(er), datum, mobilnr och mailadress.

Turerna arrangeras av CoDan Agentura och leds av skandinaviska guider. Turerna betalas dagen före turen (läs mera här) på CoDans kontor, i tjeckiska kronor, eller med kreditkort.

CoDan Agenturas kontor ligger på Provaznická 11, Prag 1, 2:a vån. i Prags centrum (närmaste T-bana: Mustek).
Turerna utgår från angivna platser: Prasná Brána eller
Café Tramvaj

Karta Mötesplatser

OBS Alla turer måste förbeställas genom PragInfo!

Kort Stadsvandring
Mån, fre, lör: 9:30-11:30
Lång Stadsvandring
Mån, fre, lör: 9:30-13:30

Pris Kort CZK 300.-
Pris Lång CZK 600.-

Omräkna till SEK

Turen avgår från:

Prasná Brána (Kruttornet)

Anm: Turerna leds av skandinavisktalande guider, språket bestäms av majoriteten i gruppen men guiden ser alltid till att alla i gruppen förstår!

På denna stadsvandring hinner vi naturligtvis inte att se alla vackra gamla byggnader och statyer, men vi ska få höra om Tjeckiens historia från medeltiden fram till sammetsrevolutionen och den nutida utvecklingen. Guiden ska berätta om både de ljusa och de mörka perioderna i landets historia.

Vi ska börja vid Folkets hus och Kruttornet och vandra genom Gamla stan ner mot Karlsbron. På vägen passerar vi Centraleuropas äldsta universitet, Ständernas teater, Tynkyrkan, rådhustornet med det Astronomiska uret samt den gamla judiska staden med sina synagogor och den judiska kyrkogården. Vid nya rådhuset svänger vi in i ett stort byggnadskomplex med namnet Klementinum där det bl.a. finns ett gammalt observatorium. Turen avslutas vid Karlsbron.

Stadsvandring, Lång [CZK 600,-]
Dem som väljer att fortsätta på den långa stadsvandringen går sedan vidare upp mot Pragborgen. I närheten av borgen ska vi ta en liten paus på ett kafé där det finns att köpa en liten förfriskning, innan vi fortsätter genom Pragborgen till höjdpunkten - Sankt Vituskatedralen. Under hela stadsvandringen berättar guiden många historiska fakta och legender. Turen erbjuder ett bra överblick över Prag vilket kommer att underlätta att hitta runt i staden under resten av er vistelse. Turen går till fots.
Beställ den långa turen genom att beställa den korta och ange i Meddelanden att ni önskar fortsätta, tack.

Mån, tor, lör: 17:30-20:30

Pris CZK 1000.-

Omräkna till SEK

Turen avgår från:

Prasná Brána (Kruttornet)

Fotogalleri

Båtturen har i många år varit vår mest populära tur. Det är väldigt trevligt att uppleva många av Prags sevärdheter från vattnet, medan man njuter av en god middag.

Vi börjar med en välkomsdryck. Därefter bjuds det en buffé med olika varma och kalla rätter samt sallad och bröd. Till dessert bjuds det ost, frukt och kaka. Ett glas öl, vin eller vatten ingår i priset, övriga drycker kan köpas ombord.

Under den ca 2 timmar långa båtfärden berättar vår guide om de vackra byggnader som vi passerar och håller ett kort föredrag om de sociala förhållandena i Tjeckien. Hur mycket tjänar tjeckerna? Hur bra är utbildningssystemet? Hur tar tjeckerna hand om de äldre, och mycket mer.
Man kan också gå upp på båtens däck för att njuta av storstadens ljud och charmiga atmosfär.

Tis, fre: 16:00-20:30

Pris CZK 1300,-

Omräkna till SEK

Turen avgår från:

Prasna Brána (Kruttornet)

Ölturen startar på en restaurang där guiden håller ett föredrag om det framstående tjeckiska ölet. Du får höra om de tjeckiska öltraditionerna, varför är tjeckerna det mest öldrickande folk i världen och om städerna Plzen (Pilsen) och Budejovice (Budweis), där det bryggs några av de bästa öl i världen. Under föredraget avsmakar vi naturligtvist ölturens första öl.

Därefter går vi till fots vidare till några gamla restauranger i Prags centrum där vi avsmakar olika tjeckiska ölsorter.

Aftonen avslutas i närheten på en restaurang med eget mikrobryggeri, där man kan se öppna jäskar med det bubblande skummet. På restaurangen serveras en god tjeckisk middag som också inkluderar fri förbrukning av det färskbryggda mörka eller ljusa öl. Föredrar man på denna tur vin eller vatten, är det också möjligt.

Mån, tor: 09:00-15:00
Lör: 11:00-17:00

Pris CZK 1100,-

Omräkna till SEK

Turen avgår från:
Mån, tor: Café Tramvaj

Lör: Prasná Brána (Kruttornet)

Anmärkning:
Turen leds av dansktalande guide

Under andra världskriget gjordes staden Theresienstadt om till ett transitläger för judiska fångar. En liten fästning i närheten togs över av Gestapo och användes som fängelse för politiska fångar. Första anhalten på den här turen är den nationella kyrkogården, där 10.000 människor är begravda. Därefter besöker vi det tidigare Gestapofängelset. Vi kommer in på fängelsegården och in i barackerna, där fångarna bodde, går igenom en av de många tunnlar och upp till stället, där ca 250 fångar avrättats. Samtidigt ges en mängd sakliga information om förhållandena i fängelset. Efter rundturen finns en möjlighet att se en kortfilm om lägret och besöka ett museum. Vi kör sedan vidare till gettot Theresienstadt, som den närbelägna staden kallas.

I Theresienstadt bodde före det andra världskriget cirka 7.000 tjecker, men under kriget bodde upp mot 60.000 judar i staden på en gång. Cirka 155.000 personer genomgick Theresienstadt under kriget och många av dem transporterades vidare till koncentrationsläger i Polen, där endast få överlevde. I staden internerades också ett antal danskar, men de alla fick undvika detta öde. Några av dem dog i lägret av sjukdom, brist på medicin eller ålderdom. I den lilla fästningen fanns det dock inga skandinaver. Besöket i Theresienstadt är en mycket mäktig upplevelse, där krigets grymheter fortfarande är närvarande.

Fre: 17:30-21:30

Pris CZK 1200,-

Omräkna till SEK

Turen avgår från:

Prasná Brána (Kruttornet)

En god middag på en restaurang i Gamla stan och en spännande magisk föreställning på en av stadens berömda svartljusteatrar hör absolut samman.

Vi startar kvällen på en trevlig restaurang som ligger i närheten av själva teatern. På restaurangen bjuder vi på trerättersmeny och två drycker (ni kan välja bland rödvin, vittvin, öl, vatten och läskedryck).

Svartljusteater är en genre, som ursprungligen kommer från östern och som bitit sig fast i Tjeckien. Många kulisser och figurer i pjäsen är målade i fluorescerande färger eller belysta med ultraviolett ljus, medan skådespelarna, som bär dessa föremål på scenen, är klädda helt i svart och därmed osynliga. Det är en mycket färgrik och underhållande föreställning, där det inte uppstår problem med språket eftersom det handlar om
mimad teater. Därmed är det också en bra föreställning för barn samt en oförglömlig familjekväll i Prag.

Teatern ligger i själva Gamla stadens centrum så det är lätt att hitta tillbaka till hotellet efter föreställningen.

Tis, tor: 09:00-16:00

Pris CZK 1100,-

Omräkna till SEK

Turen avgår från:

Café Tramvaj

Vi åker först till Rückl glasbruk, var vi visar runt hela produktionen. Vi guidar själv på danska utan att det behövs tolka.

Nästa stopp är familjebryggeriet Berouns Björn, där man kan avsmaka deras mörka och ljusa öl.

Vi fortsätter till Karlstejn, var vi har ett långt uppehåll för att se borgen och handla kristall för lägre priser. Det finns möjlighet att äta lunch på en av Karlstejns många restauranger.

Karlštejn uppstod under 1300-talet runt om borgen som Karl IV lät bygga som en lagringsplats för sina dyrbara kronjuveler.

Ons: 08:45-15:00

Pris CZK 1200,-

Omräkna till SEK

Turen avgår från:

Café Tramvaj

Skoda är både Tjeckiens störste arbetsgivare och Tjeckiens största exportföretag.

Vi gör ett besök i fabrikens museum och produktionen där vi ser hur robotar, hydrauliska pressar och monteringshallen fungerar.

Besöket på bilfabriken med en buffetlunch i arbetarnas matsal.

Bilfabriken Skoda ligger i Mlada Boleslav, nordost om Prag.

Dagligen: 19:30-22:30

Pris CZK 1000,-

Omräkna till SEK

Turen avgår från:
Meddelas på Bekräftelsen


På Folkloreaftonen får ni uppleva den traditionella tjeckiska musiken och dansen. Kvällen inkluderar också en traditionell tjeckisk eller mährisk 3-rätters meny som inkluderar en förrätt, huvudrätt och efterrätt med kaffe. Under föreställningen och till maten serveras det fria drycker (öl, vin, vatten).

De uppträdande är mycket talangfulla sångare/dansare som är klädda i traditionella tjeckiska folkdräkter. Ni kommer att ha möjligheten för att delta i dansen och bli undervisade av de duktiga dansarna.

Vi garanterar att alla kommer att dansa, sjunga och ha det roligt hela kvällen.


Betalning av beställda turer sker dagen före turen på vårt servicekontor i Prags centrum:

CoDan Agentura
Provaznická 11, Prag 1 (T-bana: Mustek)
Öppettider: mån-lör 9:30-13:00

Låt oss i samband med bokningen veta om ni inte hinner betala för turen eller turerna minst en dag i förväg. Då meddelar vi Pragkontoret att ni kommer och betalar på andra tider.

Pris: offert

Medeltidsafton, Slottstur, restaurangbesök och mycket annat ordnar vi på begäran!

Kontaktadress: info@praginfo.com

 

Karta Mötesplatser

Guidade turer på danska

Guidade turer på norskaAntal

Datum

Välj datum


[Mån, fre, lör: 9:30-11:30 (13:30)]Antal

Datum

Välj datum


[Mån, tor, lör: 17:30-20:30]Antal

Datum

Välj datum


[Tis, fre: 16:00-20:30]Antal

Datum

Välj datum


[Mån, tor: 09:00-15:00
Lör: 11:00-17:00]Antal

Datum

Välj datum


[Fre: 17:30-21:30]Antal

Datum

Välj datum


[Tis, tor: 09:00-16:00]Antal

Datum

Välj datum


[Ons: 08:45-15:00]Antal

Datum

Välj datum


[Dagligen: 19:30-22:30]


Meddelanden och önskemål:

Förnamn

Efternamn

E-post

MobiltelTurerna förbeställs genom PragInfo, betalningen sker på plats i Prag.


Karta Mötesplatser