Ung i Prag

Besök, liksom tusentals andra ungdomar från hela världen, väggmålningen av John Lennon. Där kan du skriva din signatur och meddelanden utan att riskera att du åker fast som klottrare. Du hittar den på Lillsidan, Velkopřevorské náměstí, mittemot den franska ambassaden [den ursprungliga målningen är dessvärre just nu övermålad - låt oss hoppas att den snart återuppstår].

Klubbar och diskotek

Matrix

Konevova 13, Prag 3

En splitterny discoklubb med ett brett utbud av olika musikstilar. Uppträdande av grupper - se program på www.matrixklub.cz. En gång i veckan spelas musik från CD:n som klubbens besökare har med sig. Låg entréavgift, humana priser i baren.

Palác Akropolis

Kubelíkova 27, Prag 3

Akropolis är krog, bar, konsert- och teaterklubb. Det musikaliska utbudet är brett - från etnisk musik till rock och house.
Krogen har öppet varje dag till 24:00, baren som är belägen i källaren har inte någon bestämd stängningstid.

Lucerna Music Bar

Vodičkova 32, Prag 1

Den stora klassikern bland Prags klubbar som ofta gästas av amerikanska jazzmusiker när de är i Prag. Lucerna Music Bar är idag ett av de äldsta diskoteken i Prag. Besöker man klubben mitt i veckan erbjuds ett brett program från 80-tals kvällar och disco till rockkonserter.

Radost FX

Bělehradská 120, Prag 2

Radost är en dansklubb som bjuder på shower, live musik och videovisningar. På dagen kan man också besöka klubbens galleri och sedan slå sig ner i det trevliga kaféet. Här finns också videobutik.

Rock Café

Národní 20, Prag 1

Är en klubb som under längre tid har till hört de yngre generationerna. Rock Café kan närmast jämföras med kedjan Hard Rock Café. Här arrangeras ofta konserter - allt från pop till tung hårdrock.

Reduta

Národni 20, Prag 1

En av de största och mest kända jazzklubbarna i Prag. Varje kväll är det liveuppträdande till sent på natten. Det var för övrigt på Reduta som Bill Clinton uppträdde när han var på statsbesök i Tjeckien.

Karlovy Lázně

Novotného Lávka 1, Prag 1

Fyra klubbar för ett inträde:
Paradogs - House, drum´n´bass, techno, trance, breakbeat
Kaleidoskop - Musik från 60- till 80-talet
Discothéque
MCM Café - Alternativ scen och gratis Internet

Batalion

28. října 3, Prag 1

Batalion öppnar tidigt på dagen och stänger inte förrän långt in på morgonkvisten. Från cirka 21-tiden brukar det vara livemusik med inriktning på hårdrock.

Roxy

Dlouhá 33, Prag 1

Roxy riktar sig främst till den yngre publiken. Dagtid fungerar klubben som lunchrestaurang och på kvällarna erbjuds både filmvisningar och konserter - vissa kvällar med experimentell musik. På helgerna arrangeras ofta reggae-, rave- och housepartyn.

Jazzklubb Železná

Železná 16, Prag 1

Centralt belägen jazzklubb ca 100 m från Gamla Stadens torg. Varje kväll är det konsert. Eftersom Železná är en liten klubb, kan det vara idé att besöka den i par eller mindre grupper.

Wakata

Malířská 14, Prag 7

En av Prags många undergroundsklubbar. Här spela huvudsakligen DJ:s men ibland även livemusik. En av de populäraste klubbarna i Tjeckien.

Malostranská Beseda

Malostranské náměstí 21, Prag 1

En konsertsal med krog som bjuder på livemusik varje kväll.

 
Tänk på att...

...de flesta diskotek i Prag har låg inträdesavgift. Ofta får man vid inträdet ett kort som stämplas varje gång man handlar i baren. Sedan betalar man för allt man handlat när man lämnar lokalen.
Det gäller att hålla reda på kortet, vid förlust får man nämligen betala böter även om man inte handlat något.

Internetcaféer

I Prag finns det idag många Internetcaféer, det är bara att hålla utkik efter deras reklam. Här adresser till några:

»Terminal - Soukenická 6
»Hermes - Nekázanka 10
Netwawe - Na bojišti 8
Golden Rose - Thunovská 20
Planeta - Vinohradská 102
Cybeteria - Štěpánská 18

Priser

för surfing på ett Internetcafé ligger på ca 60 - 100 Kč/timme, [dvs. ca 20 - 30 Skr]. Som regel kan man hyra dator för kortare tid, 15 eller 30 minuter.

Aktuell info

»Prag Information Service hittar du dagsfärsk information om allt som händer i Prag.
»Ticketpro bokar biljetter till kommande konserter, en förteckning hittar du på sidan

  »Pop-Rock