Shopping i Prag

Karta av Prags shoppingcentrum

Prag är en storstad i ständig förvandling och det är därför svårt att ge tips om inköpsställen och butiker som kanske ersätts med nya om en månad.

Därför tipsar PragInfo endast om några huvudstråk:

Václavplatsen (Václavské náměstí) på bilden ovan är Prags största aveny och där hittar du också många intressanta inköpsställen.

I avenyns nedre del kan du fortsätta både till höger (Na Príkopě) eller vänster (28.října och vidare Národní). En annan intressant gata är Parížská som går från Gamla stads torg mot Moldau.

Böhmisk kristall

Med rabattkupong från PragInfo kan du handla äkta böhmisk kristall från olika glasbruk med

10% rabatt

Klicka här för att hämta din rabattkupong för inköp i Bohemia Crystal Factory Shop (adress och karta finns på kupongen).

Ta gärna också en titt i de smala, avsides gatorna - där kan du hitta en och annan intressant butik och framförallt - små second-handbutiker som det finns gott om i Prag.

Enligt en undersökning som gjordes av Pricerunner är Prag den 4:e billigaste storstaden i Europa (Stockholm ligger på 18:e plats) - du kan alltså göra fynd i Prag, i Prag hittar du även produkter som inte säljs i Sverige.

Ännu billigare är tjeckiska produkter som kan köpas till ett mycket bra pris - några shoppingtips hittar du i högra spalten.

Vackert hantverk i emalj kan köpas lite varstans i Prag. Men nu behöver du inte längre tänka på bagagevikten - du kan köpa dessa muggar, tallrikar, skyltar och kannor på nätet direkt från en svensk webshop:

Bohemia Design

Den "Kinesiska marknaden"

Julmarknader i Prag

Jul i Prag

Påsk i Tjeckien - bildspel

 

 

 
Några shoppingtips

Böhmiskt kristallglas

Hantverk i emalj

Klassisk musik på CD-skivor

Lädervaror

Träleksaker

Folkhantverk

Vid påsktiden kan man överallt i Prag köpa handmålade påskägg